Danmarks kyrka

Det må kännas märkligt att det i en stad som Uppsala finns en kyrka som heter Danmarks kyrka, men så är det faktiskt. Tillhörande Danmark- Funbo församling i Uppsala kommun kan detta vara ett mycket passande val av gravplats om ni ska begrava en nära anhörig enligt Svenska kyrkans ordning, och då ni vill ha nära till kommunen i fråga. 

Att hitta till Danmarks kyrka brukar sällan vara särskilt svårt. Så länge du är i rätt område är det smidigt att ta sig till gravplatsen från såväl motorvägen som från både Uppsala och Stockholm. Du kommer på väldigt långt håll kunna se Danmarks kyrka, där den står placerad på den så kallade Danmarks Slätten. 

Omgivningarna bjuder på milsvida vyer och väldigt fin natur, där det är nära till både ängar och skog. Det är en otroligt rofylld plats som bringar lugn till själen för såväl besökande som för de avlidna. Den nuvarande höga tornspiran bidrar med en fin historia och en personlig touch som både tilltalar och gör att det känns lite mer personligt.

Lugn och ro gravplats för boende i Uppsala

Anledningen till att vi valt att ta upp Danmarks kyrka som ett av de alternativen vi vill tipsa om är just för att det är en gravplats och kyrkogård som är känd för att inbringa ro i sinne och själ. Det är en hyfsat avlägsen gravplats där de avlidna slipper störningar och obehag, samtidigt som du som nära anhörig kan känna att du har en fin plats att besöka. Det är som sagt inte heller svårt att ta sig dit vilket såklart underlättar och gör det hela än mer trivsamt.