Gamla Uppsala kyrka

Sist men inte minst vill vi rekommendera gravplatsen Gamla Uppsala kyrka. Vi är medvetna om att det kan vara väldigt tufft och jobbigt att behöva anordna och planera en begravning, speciellt om det gäller en familjemedlem eller nära anhörig. Det är många känslor som väcks, det är ledsamt och sorgligt, och så ska man samtidigt försöka ta tag i och ordna med massa saker. 

Något som då kan kännas extra tryggt är att man väljer en trivsam och lugn begravningsplats. Där är Gamla Uppsala kyrka ett mycket passande alternativ. Denna kyrka kommer med förhistoriska anor som sträcker sig flera hundra år bakåt i tiden, vilket i sig har både format och skapat det som platsen och kyrkan har att erbjuda idag.

Nära till andra sevärdheter

För dig som väljer att begrava en tidigare Uppsala bo vid Gamla Uppsala kyrka finns det mycket som talar för att hela processen i sig kommer bli så harmonisk som det går mitt i all sorg. Inte nog med att gravplatsen i sig är väldigt fin, utan du har även nära till andra fina områden och sevärdheter såsom Uppsala högar och Kaplansgården.