Helga Trefaldighets kyrka

Ett annat välkänt alternativ när det kommer till begravningsplatser i Uppsala är Helga Trefaldighets kyrka. Från att till en början ha varit en väldigt enkel och liten bondkyrka, som för första gången byggdes upp under 1200-talet, till att idag vara en väldigt välbesökt och fin kyrka mitt i Uppsala stad. 

Det är med andra ord smidigt för dig som nära anhörig att ta dig till gravplatsen och besöka den avlidne när du vill. Det är ofta väldigt behagligt! Som om inte det vore nog kan du känna dig säker och trygg med att den avlidne kommer finna ro och vila där på sin plats. Helga Trefaldighets kyrka är en mycket respekterad kyrka dit människor av alla olika åldrar tar sig. 

Tack vare att denna kyrka är den som man utsett till hemkyrkan för Universitetskyrkans verksamhet, och tack vare att prästgården används rätt ofta, finns det ingen tvekan om att såväl kyrkan som kyrkogården och gravplatserna hålls välskötta och fina. Området är väl tilltaget men känns samtidigt personligt och tryggt. En fin begravningsplats i Uppsala.