Uppsala Domkyrka

En av de absolut mest välkända kyrkogårdarna och begravningsplatserna i Uppsala är Uppsala domkyrka. Detta är både en otroligt omtalad och välbesökt begravningsplats med en anrik historia. I och med att det inte bara är Uppsalas mest omtalade kyrka, utan även en av de största och mest välkända kyrkorna i hela Sverige, finns det mycket att ta del av här. 

Den har funnits redan sen 1270-talet och har alltså i över 700 års tid varit en samlingsplats för människor, för miljontals människor. Väljer ni att begrava er avlidne nära anhörig här kan vi garantera dig att denne inte kommer vila ensam. Domkyrkan besöks av flera tusentals personer varje dag, som både hedrar och sörjer de avlidne.

Fin och personlig kyrka med anrik historia

Uppsala domkyrka är otroligt fin. Trots att den har funnits så otroligt länge anses den än idag vara en av de vackraste och mest välskötta kyrkorna. Dess gotiska stil och maffiga konstruktion gör att den känns både unik och häftig på samma gång, vilket i sig kan göra att ni får en bättre upplevelse och en mer trivsam begravningsceremoni, trots en tuff situation.